Monday , 15 April 2024
LEGITIMATIE PENTRU CADRELE MILITARE IN REZERVA/RETRAGERE

Si rezervistii Ministerului Afacerilor Interne trebuie sa aiba legitimatii, asemeni celor de la Ministerul Apararii Nationale !

De cate ori nu s-a intamplat ca TU, rezervist al Ministerului Afacerilor Interne, sa stai la poarta I.P.J., la un loc cu interlopii sau familiile acestora care le aduc pachete la arest  ?

De cate ori nu s-a intamplat ca TU, rezervist al Ministerului Afacerilor Interne, sa nu poti accede la o structura turistica de cazare sau de alimentatie publica a MAI, intrucat ti s-a cerut la intrare ordinul de serviciu?

Exemplele pot continua, iar TU, rezervist al Ministerului Afacerilor Interne, le cunosti foarte bine !

Au incetat obligatiile tale prin trecerea in rezerva ?    Bineinteles ca nu si oricand poti fi reactivat !

 Ministerul Afacerilor Interne trebuie sa respecte principiul RECUNOSTINTEI prevazut de Legea nr.223/2015 si asemeni colegilor de la MApN, sa emita un ordin de genul Ordinului nr. 76/2012 privind instituirea legitimației pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere provenite din Ministerul Apărării Naționale .

 Mai mult, ARDCC propune, ca pe principiul reciprocitatii, tinand seama ca toti rezervistii Ministerului Afacerilor Interne au grade militare in rezerva, cele doua institutii  MApN si MAI, sa acorde valoare juridica si de utilitate practica, celor doua tipuri de legitimatii de rezervist al Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apărării Naționale!

Ordinul nr. 76/2012 privind instituirea legitimației pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere provenite din Ministerul Apărării Naționale

 

Update 12.04.20119

Un raspuns absolut corect, concis, profesionist ! Multumim pentru sinceritate semnatarilor ! D-na ministru Carmen Dan poate sa emita un ordin ca la MApN daca vrea, pentru ca nu e greu deloc !

Un raspuns absolut corect, concis, profesionist !  Multumim pentru sinceritate semnatarilor !     D-na ministru Carmen Dan poate sa emita un ordin ca la MApN daca vrea, pentru ca nu e greu deloc !

Următoarea postare
PENSIILE NU SE RECALCULEAZA, IAR AJUTOARELE LA PENSIONARE SUNT PREMATUR FORMULATE

Pensii militare de stat: Este constituțională plafonarea la 85% din baza de calcul?

De dată relativ recentă în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 114 din 13.02.2019 ... Read more

Postarea anterioara
ipj_suceava

IPJ Suceava se situeaza la polul opus fata de IPJ Botosani, desi sunt vecini de judet si au aceeasi Curte de Apel

      Dupa ce ne-am petrecut vreo 30 de ani in structuri de APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ. ȘI ... Read more

Check Also

acordarea ajutoarelor pentru militari si politisti la trecerea in rezerva

ACORDAREA AJUTOARELOR PENTRU MILITARI SI POLITISTI LA TRECEREA IN REZERVA

CATRE , Presedintia Romaniei, C.S.A.T., Guvernul Romaniei, Senat, Camera Deputatilor, Ministru MAI, MApN Propunerea Asociatiei …

2 Comentarii

  1. Mocanu Marius Adrian

    Perfect de acord cu această inițiativă.
    Nu este normal ca rezerviștii MAI sau Militari să nu aibă o legitimație care să ateste faptul că au lucrat în aceste structuri. Este chiar un semn de respect pentru cei care au muncit în aceste structuri, așa ar fi normal.

  2. De acord !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *