Sunday , 3 December 2023

Pensii – Practica Judiciara

Pensii – obtinerea ajutoarelor cu ocazia iesirii la pensie – Practica Judiciara – Hotarari ale instantelor definitive, irevocabile, executorii

Asociatia A.R.D.C.C. are ca membrii peste 2/3 politisti, militari, din M.A.I. si M.Ap.N., aflati in rezerva,  la care se adauga fosti magistrati, juristi, economisti, etc., avand drept scop, apararea, sustinerea, sprijinirea prin toate mijloacele a membrilor sai si nu numai, privind respectarea drepturilor acestora de orice fel si consilierea in diferite situatii.

Inclusiv, in acest sens, A.R.D.C.C.  monitorizeaza din toate punctele de vedere, evolutia practicii judiciare la nivel national, in special litigiile in care sunt parti politistii si militarii, nominal, partile implicate in proces cu toate detaliile (inclusiv incompatibilitati, conflicte de interese) si va face analize care vor fi prezentate conducerii asociatiei, iar in baza acestora, grupul de experti ai asociatiei A.R.D.C.C., isi va aduce contributia voluntara in atingerea scopului propus, avand la baza experienta fiecaruia in domeniul de activitate desfasurat anterior trecerii in rezerva sau iesirii la pensie.

Astfel, vor fi actualizate link-urile  privind practica judiciara cu hotarari definitive/irevocabile si executorii sau castigate la fond privind litigiile de munca – ajutoare sociale pentru a veni in sprijinul politistilor si militarilor implicati in proces ca reclamanti, inclusiv al judecatorilor care vor avea in lucru astfel de spete.

Asociatia A.R.D.C.C., are toata increderea in profesionalismul si intelepciunea judecatorilor care judeca litigiile monitorizate de catre asociatie sau in care A.R.D.C.C.  a introdus cerere accesorie de interventie in proces, in sustinerea unui membru al A.R.D.C.C., sens in care, se vor face toate demersulrile legale, ca drepturile cetatenilor sa fie respectate, iar abuzurile de orice fel, in special abuzurile statului, reprezentat de catre politicieni de orice fel, sa fie inlaturate prin hotarari judecatoresti definitive/irevocabile.

Totodata, A.R.D.C.C. va face cunoscut opiniei publice, inclusiv prin intermediul mijloacelor de informare in masa, cat si prin postari periodice, evolutia situatiilor litigioase, pentru corecta informare a opiniei publice, care trebuie sa se bucure de toate drepturile constitutionale.

IN CURS DE ACTUALIZARE …….

RECLAMANT PÂRÂT NR. DOSAR INSTANTA / SOLUTIA
TEHANCIUC RADU s.a.

Felicitam  Curtea de Apel SUCEAVA , pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte GROSU CRISTINEL
Judecator POPESCU DOINA
Judecator RATA GABRIELA
Cu siguranta sucevenii se mandresc cu astfel de judecatori si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din SUCEAVA.

 

IPJ SUCEAVA  5194/86/2014

 

 

 RECURS  CURTEA DE APEL SUCEAVA 

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului M.A.I. şi respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât. Admite în partea acţiunea. Obligă pârâtul I.P.J. Suceava să plătească reclamanţilor ajutoarele pecuniare aşa cum sunt ele prevăzute de art. 20 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 284/2010, Anexa VII – secţiunea a treia. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

FOND  TRIBUNAL SUCEAVA

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului M.A.I. şi respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât. Admite în partea acţiunea. Obligă pârâtul I.P.J. Suceava să plătească reclamanţilor ajutoarele pecuniare aşa cum sunt ele prevăzute de art. 20 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 284/2010, Anexa VII – secţiunea a treia. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

 Zamfirescu s.a.  Directia Generala de Politie a Municipiului  Bucuresti  19337/3/2012  RECURS  CURTEA DE APEL BUCURESTI Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta la câte 200 lei, cheltuieli de judecată către intimaţii Muha Ilie, Zamfirescu Ovidiu,Mogoş Neculai, Militaru Constantin, Enache Aurel şi Andrei Gheorghe. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.06.2014.

FOND TRIBUNAL BUCURESTI  

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Afacerilor Interne şi respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite acţiunea modifictaă. Obligă pârâta să achite reclamanţilor ajutoarele pecuniare prevăzute de art.20 alin.1 şi 2 din Legea 284/2010, Anexa VII-secţiunea a-3-a. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.10.2013.

 BRĂDĂŢAN DIONISIE

Felicitam  Tribunalul Botosani si Curtea de Apel SUCEAVA  pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte MIHAI CONDURACHE
Asistenti Judiciari ELENA PARASCUTA si  DORICA CURULIUC
    Cu siguranta sucevenii se mandresc cu astfel de judecatori si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din SUCEAVA.
 M.Ap.N.  188/40/2016 RECURS CURTEA DE APEL SUCEAVA

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive invocată de pârâtul apelant. Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 28 septembrie 2016.

FOND TRIBUNAL  BOTOSANI

Solutia pe scurt: Respinge excepţia prematurităţii acţiunii. Admite acţiunea formulată de reclamantul Brădăţan Dionisie în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Apărării Naţionale. Obligă pârâtul să-i acorde reclamantului un ajutor egal cu 20 solde ale funcţiei de bază, suma urmând a fi actualizată în funcţie de indicele de inflaţie de la data de data de 01.01.2014 până la data plăţii efective. Executorie de drept. Prezenta hotărâre poate fi atacată numai cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul trebuie depus la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2016 .

UNCESCU COSTEL MIHAI s.a  IPJ GIURGIU  1509/122/2011* RECURS CURTEA DE APEL BUCURESTI
Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată in şedinţă publică azi, 20.11.2014.FOND TRIBUNAL GIURGIU Solutia pe scurt: În baza art. 281/1 cod procedură civilă, Admite cererea de lămurire a dispozitivului formulată de pârâtul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu. Lămureşte întinderea şi înţelesul dispozitivului sentinţei civile nr. 357/CAF/29.06.2012 pronunţată de Tribunalul Giurgiu, în sensul că pârâtul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu a fost obligat să plătească reclamanţilor Uncescu Costel Mihai, Rădulescu Ion, Mihai Cristian Ion şi Buga Marian atât drepturile prevăzute la alin. 1 al art. 20 din Anexa VII-a a Legii nr. 284/2010, cât şi drepturile prevăzute la alin. 2 al aceluiaşi articol. Prezenta se va ataşa la hotărârea al cărui dispozitiv s-a lămurit, atât în dosar, cât şi în dosarul de hotărâri al instanţei. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 12.06.2014.
 Tataru C-tin s.a

Felicitam  Curtea de Apel SUCEAVA, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte STANESCU AMALIA
Judecator GALAN MARIUS
Judecator SAS REMUS
    Cu siguranta sucevenii se mandresc cu astfel de judecatori si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din SUCEAVA.
 IPJ Suceava  6638/86/2014 RECURS  CURTEA DE APEL SUCEAVA

Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare: Admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor ajutoarele pecuniare prevăzute de art. 20 alin. 1 şi 2 din Legea nr.284/2010, Anexa VII, secţiunea a 3-a. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor suma de 5000 lei cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

FOND TRIBUNAL SUCEAVA

Solutia pe scurt: Respinge cererea ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Suceava.

 MURESAN SEVER

Felicitam  Curtea de Apel CLUJ, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte  SERGIU – LEON  RUS
Judecator  ANCA – MIHAELA ION
Judecator  ANTONIU SIMION
     Cu siguranta clujenii se mandresc cu astfel de judecatori din ARDEAL si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din CLUJ.
 IPJ Cluj  11264/117/2013 RECURS CURTEA DE APEL CLUJ

Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de recurentul I.P.J.Cluj împotriva sentinţei civile nr.3971, pronunţată la data de 22.05.2014, în dosarul nr.11264/117/2013 al Tribunalului Cluj, pe care o menţine în întregime. Obligă recurentul să plătească intimatului M.S. suma de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din 27.10.2014.

FOND TRIBUNAL

Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea. Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma bruta totala de 18320 lei, reprezentand diferenta dintre suma bruta datorata de 39.920 lei si suma bruta achitata de 21.600 lei la trecerea in rezerva. Obliga paratul sa plateasca dobanyile legale aferente calculate de la data trecerii in rezerva pana la data achitarii efective a suemlor datorate. Obliga paratul la 1000 lei cheltuieli de judecata in favoarea reclamantului. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.

 APOPEI DAN-ZOLTAN

Felicitam  Curtea de Apel SUCEAVA, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte TOPALEA  KALINKA
Judecator  GRAPINI CARMEN
Judecator  VINTILA NARCISA
      Cu siguranta sucevenii se mandresc cu astfel de judecatori si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din SUCEAVA.
 IPJ SUCEAVA  7603/86/2014 RECURS CURTEA DE APEL  SUCEAVA

Solutia pe scurt: Respinge excepţiile ca neîntemeiate. Admite recursul principal şi cel incident. Casează sentinţa atacată şi în rejudecare: Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul M.A.I. pentru lipsa calităţii procesuale pasive a acestuia. Admite în parte cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul I.P.J. Suceava. Obligă pârâtul I.P.J. Suceava să achite reclamantului ajutoarele prevăzute de art. 20 alin. 1 şi 2 din Anexa VII Secţiunea 3 la Legea nr. 284/2010. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

FOND TRIBUNAL SUCEAVA

Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Suceava. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2015.

NICOLAE IONEL si PEICA NICOLAE  M.Ap.N.  25650/3/2016* FOND TRIBUNAL BUCURESTI

Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâtul la plata drepturilor băneşti cuvenite reclamanţilor în baza art. 20 alin. 1 şi 2 din Secţiunea a 3-a , Cap. II Anexa VII din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, actualizate cu rata inflaţiei şi la plata dobânzii legale aferente acestor ajutoare , începând cu momentul la care trebuia efectuată plata si până la momentul plăţii integrale a sumelor datorate fiecărui reclamant. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamanţilor privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II – a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.02.2017.

OPRIŞ FĂNICA

Felicitam  Curtea de Apel BUCURESTI, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte BICU VASILE
Judecator UNGURANU DOINA
Judecator VISAN DOINA
    Cu siguranta cetatenii se mandresc cu astfel de judecatori  din capitala si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata de pe raza de competenta a Curtii de Apel  Bucuresti.
ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR 26902/3/2015 Recurs – CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Admite recursul. Casează în tot sentinţa civilă recurată şi rejudecând cauza: Admite acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata ajutorului la trecerea în rezervă pentru reclamanţi conform art.20 din Anexa VII din Legea nr.284/2010, sumă ce va fi actualizată, precum şi la plata dobânzii legale aferente de la data trecerii în rezervă până la data plăţii efective a ajutorului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.XI.2016

 BERBEC NICULAE s.a.

Felicitam  Curtea de Apel BUCURESTI, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte VISAN DOINA
Judecator UNGURANU DOINA
Judecator BICU VASILE
     Cu siguranta cetatenii se mandresc cu astfel de judecatori  din capitala si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata de pe raza de competenta a Curtii de Apel  Bucuresti.
 INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GIURGIU  683/122/2015 Recurs – CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Admite recursul. Casează sentinţa civilă recurată şi rejudecând, admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului MAI şi a pârâtei Casa de Pensii a MAI şi respinge acţiunea faţă de aceşti pârâţi pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Admite acţiunea. Obligă pârâtul IJP Giurgiu să plătească fiecăruia dintre reclamanţi ajutorul prev. de art. 20 din Anexa VII, Cap. II din Legea nr. 284/2010, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.10.2016.

 PALIU ILARIAN

Felicitam  Curtea de Apel Bucuresti , pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte BICU VASILE
Judecator UNGURANU DOINA
Judecator VISAN DOINA
   Cu siguranta cetatenii se mandresc cu astfel de judecatori  din capitala si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata de pe raza de competenta a Curtii de Apel  Bucuresti.
 INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN TELEORMAN  332/87/2015 Recurs – CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Admite recursul. Casează în parte sentinţa civilă recurată în sensul că admite cererea faţă de pârâtul IPJ Teleorman. Obligă pe pârât la plata ajutorului egal cu 20 de solde prevăzut de art.20 din Anexa nr.VII din Legea nr.284/2010, ajutoare ce se vor actualiza la data plăţii efective. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12.02.2016. Cu opinie separată a jud.Bogdan Cristea: Admite recursul. Casează în parte sentinţa civilă recurată şi în rejudecare: Respinge ca prematură cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu IPJ Teleorman. Menţine în rest sentinţa civilă recurată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12.02.2016.

 MURESAN SEVER  INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CLUJ  11264/117/2013 Recurs – CURTEA DE APEL CLUJ

Respinge recursul declarat de recurentul I.P.J.Cluj împotriva sentinţei civile nr.3971, pronunţată la data de 22.05.2014, în dosarul nr.11264/117/2013 al Tribunalului Cluj, pe care o menţine în întregime. Obligă recurentul să plătească intimatului M.S. suma de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din 27.10.2014.

 MOLDOVEANU ŞTEFAN

Felicitam  Curtea de Apel BUCURESTI, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte DIANA MAGDALENA BULANCEA
Judecator HORATIU PATRASCU
Judecator FARMATHY GHEZA ATTILA
     Cu siguranta cetatenii se mandresc cu astfel de judecatori  din capitala si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata de pe raza de competenta a Curtii de Apel  Bucuresti.
 INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA  360/98/2012 Recurs – CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24.09.2012.

 Aramă Fănel

Felicitam  Curtea de Apel GALATI, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte  IULIANA MIHAELA DANU
Judecator  DORINA VASILE
Judecator  VASILE SUSANU
         Cu siguranta cetatenii se mandresc cu astfel de judecatori   si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata de pe raza de competenta a Curtii de Apel  GALATI.
 INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI BRĂILA  754/113/2015 Recurs – CURTEA DE APEL GALAŢI

Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare admite acţiunea şi obligă pârâta la plata a 23 de salarii ale funcţiei de bază, către reclamant actualizate cu dobânda legală la data plăţii effective. Obligă intimate la 4750 lei cheltuieli de judecată. Definitivă Opinie separată în sensul respingerii recursului ca nefondat.

POP DUMITRU

Felicitam  Curtea de Apel CLUJ, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din :
Presedinte  DELIA MARUSCIAC
Judecator  FLOREA TAMAS
Judecator  MARIA HRUDEI
          Cu siguranta clujenii se mandresc cu astfel de judecatori din ARDEAL si se adreseaza cu incredere  instantelor de judecata din CLUJ.
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢUULUI BISTRIŢA NĂSĂUD 876/33/2015* Recurs – CURTEA DE APEL CLUJ 

Admis cererea. Dispune îndreptarea erorii materiale strecurată în decizia civilă nr. 124 din 11.XI.2015 pronunţată în dosarul nr. 876/33/2015* al Curţii de Apel Cluj în sensl că se va trece: “Obligă pârâtul să acorde reclamantului ajutorul financiar prevăzut de art. 20 al. 1 şi 2 din Anexa VII a Legii nr. 284/2010.” Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 14.XII.2015.

MINCĂ GHEORGHE

TELEU NICULAE

Felicitam Curtea de Apel CRAIOVA, pentru profesionalismul, intelepciunea, obiectivitatea completului de judecata format din: Presedinte IONICA OSICEANU Judecator ROBERT EMANOIL CONDURAT Judecator MIHAELA GABRIELA ZULEANU.
Cu siguranta oltenii se mandresc cu astfel de judecatori si se adreseaza cu incredere instantelor de judecata din CRAIOVA.
Motivatia acestei DECIZII nr.2262 din 30 mai 2017, este cea mai obiectiva, exprima profesionalismul desavarsit si intelepciunea judecatorilor, punand capat abuzurilor guvernantilor fata de militari si politisti, fiind un exemplu desavarsit pt. celelalte instante din tara, dar mai ales, ptentru judecatorii constanteni.
INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE OLT 3759/104/2016 Recurs – CURTEA DE APEL CRAIOVA

Admite recursul. Casează sentinţa nr. 197/2017 a Tribunalului Olt şi rejudecând admite acţiunea. Obligă intimata pârâtă la plata sumei reprezentând c/val a 20 solde ale funcţiei de bază, salarii ale funcţiei de bază cuvenite fiecărui reclamant, sume ce se vor reactualiza începând cu data de 07.03.2016 pentru reclamantul Mincă Gheorghe şi cu data de 31.03.2016 pentru reclamantul Teleu Niculae până la data plăţii efective.Definitivă.

ŞERBAN DĂNUŢ MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE 15531/3/2017 Fond – TRIBUNALUL CONSTANŢA

Admite acţiunea. Obligă paratul la plata, către reclamant, a următoarelor drepturi băneşti: – ajutorul stabilit la trecerea în rezervă, în funcţie de vechimea efectivă ca militar, în temeiul art.20 alin 1 din legea nr.284/2010 anexa VII secţiunea 3; – ajutorul egal cu două solde ale funcţiei de bază, stabilit pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare, în temeiul art.20 alin 2 din legea nr.284/2010 anexa VII secţiunea 3. Obligă pârâtul la plata dobânzii legale, aferentă sumelor datorate, calculată pentru perioada cuprinsă între data trecerii în rezervă (01.11.2013) şi data plăţii efective, precum şi la actualizarea sumelor datorate la data plăţii. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 570 lei reprezentând onorariu avocat, în favoarea reclamantului. Executorie. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării, care se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.09.2017.

FELICITAM JUDECATORII CONSTANTENI

 LUNGU GELU  DIRECŢIA GENERALĂ MANAGEMENT OPERAŢIONAL DIN CADRUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE  42131/3/2014** Recurs – Curtea de Apel BUCUREŞTI 

Admite recursul. Casează în tot sentinţa civilă recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea. Obligă pe pârâţii MAI şi Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul MAI la plata ajutorului stabilit de art.20 alin. 2 din legea nr. 284/2010. Definitivă. Pronun?ată în şedinţă publică azi, 23.09.2016. 
Document: Hotarâre  4300/2016  23.09.2016

 BELTAG DĂNUŢ  INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BISTRIŢA-NĂSĂUD  2159/112/2014 Recurs – Curtea de Apel CLUJ 

Cu majoritate: Admite recursul declarat de BD împotriva sentinţei civile nr. 994 din 23.12.2015, pronunţată în dosarul nr. 2159/112/2014 al Tribunalului Bistriţa- Năsăud pe care o casează şi rejudecând admite acţiunea formulată de reclamant împotriva IPJ Bistriţa-Năsăud. Obligă pârâtul la acordarea şi plata ajutorului financiar prevăzut de anexa VIII cap. II art. 20 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 284/2010 constând în 12 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază, actualizate cu rata inflaţiei la momentul plăţii efective, cu dobânda legală de la 27.08.2013 şi până la plata efectivă Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 13.04.2016. Cu opine separată în sensul respingerii recursului. 
Document: Hotarâre  518/2016  13.04.2016

 FRUNZĂ IOAN DOREL  MINISTERUL APARARII NATIONALE  3100/118/2017  Admite acţiunea. Obligă paratul la plata, către reclamant, a următoarelor drepturi băneşti: – ajutorul stabilit la trecerea în rezervă, în funcţie de vechimea efectivă ca militar, în temeiul art.20 alin 1 din legea nr.284/2010 anexa VII secţiunea 3; – ajutorul egal cu două solde ale funcţiei de bază, stabilit pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare, în temeiul art.20 alin 2 din legea nr.284/2010 anexa VII secţiunea 3. Obligă pârâtul la plata dobânzii legale, aferentă sumelor datorate, calculată pentru perioada cuprinsă între data trecerii în rezervă şi data plăţii efective, precum şi la actualizarea sumelor datorate la data plăţii. Respinge cererea reclamantului privind plata cheltuielilor de judecată. Executorie. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării, care se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică azi, 31.10.2017. 
Următoarea postare
agent sef principal (r) ION COMAN

ION COMAN ... profesionalism, experienta, seriozitate

  ( disponibilitatea maxima la aceeasi adresa localit. Limanu, str. Teiului nr. 7, jud. Constanta ... Read more

Postarea anterioara
Banca Transilvania

Banca Transilvania

Apreciem in mod pozitiv colaborarea, transparenta, amabilitatea si solicitudinea reprezentantilor Bancii Transilvania, dorinta conducerii, personal ... Read more

Check Also

documentele ce sunt necesare pentru acțiunea în vederea obținerii ajutoarelor pecuniare pt. ieșirea la pensie

Cerere ajutoare pensie pentru militari si politisti – Modelul orientativ, cel mai concis, actualizat

Cerere ajutoare pensie pentru militari si politisti – Modelul orientativ, cel mai concis, actualizat C …