Friday , 19 August 2022
creștere economică

Eurostat: România, țara cu cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul trei din 2017

România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6% comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Tot marți, Institutul Național de Statistică a publicat estimări ”semnal” care arată că PIB-ul României a crescut în anul 2017 în termeni reali cu 2,6% în trimestrul trei față de trimestrul precedent, în timp ce raportat la perioada similară a anului trecut avansul a fost de 8,8% pe serie brută și de 8,6% pe serie ajustată sezonier, scrie Agerpres.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia și Polonia (ambele cu 5%). Nu s-au raportat scăderi ale PIB-ului în UE în trimestrul trei din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, mai precizează Eurostat.

Potrivit Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

De asemenea, în trimestrul trei din 2017 comparativ cu precedentele trei luni, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au urcat cu 0,6%, după un avans de 0,7% în perioada aprilie-iunie 2017.

Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (2,6%), Letonia (1,5%) Polonia și Finlanda (ambele cu 1,1%). Singurul declin s-a înregistrat în Danemarca, minus 0,3%.

Vezi documentul oficial in link-ul de mai jos:

Datele preliminare publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Următoarea postare
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

Raspunsul Casei de Pensii Sectorială a M.A.I. la solicitarea Asociatiei

Pentru guvernanții abuzivi și anumiți judecători care spun ca dreptul la ajutoare după ieșirea la ... Read more

Postarea anterioara
recurs în interesul legii

Curtea de Apel Suceava - Sesizarea ICCJ cu recurs în interesul legii pentru ajutoarele salariale neacordate militarilor după anul 2010

Curtea de Apel Suceava - Sesizarea ICCJ cu recurs în interesul legii pentru ajutoarele salariale ... Read more

Check Also

acordarea ajutoarelor pentru militari si politisti la trecerea in rezerva

ACORDAREA AJUTOARELOR PENTRU MILITARI SI POLITISTI LA TRECEREA IN REZERVA

CATRE , Presedintia Romaniei, C.S.A.T., Guvernul Romaniei, Senat, Camera Deputatilor, Ministru MAI, MApN Propunerea Asociatiei …

Leave a Reply

Your email address will not be published.