Wednesday , 12 August 2020
creștere economică

Eurostat: România, țara cu cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul trei din 2017

România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6% comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Tot marți, Institutul Național de Statistică a publicat estimări ”semnal” care arată că PIB-ul României a crescut în anul 2017 în termeni reali cu 2,6% în trimestrul trei față de trimestrul precedent, în timp ce raportat la perioada similară a anului trecut avansul a fost de 8,8% pe serie brută și de 8,6% pe serie ajustată sezonier, scrie Agerpres.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia și Polonia (ambele cu 5%). Nu s-au raportat scăderi ale PIB-ului în UE în trimestrul trei din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, mai precizează Eurostat.

Potrivit Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

De asemenea, în trimestrul trei din 2017 comparativ cu precedentele trei luni, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au urcat cu 0,6%, după un avans de 0,7% în perioada aprilie-iunie 2017.

Cele mai mari creșteri trimestriale din UE în perioada iulie-septembrie 2017 s-au înregistrat în România (2,6%), Letonia (1,5%) Polonia și Finlanda (ambele cu 1,1%). Singurul declin s-a înregistrat în Danemarca, minus 0,3%.

Vezi documentul oficial in link-ul de mai jos:

Datele preliminare publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Următoarea postare
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

Raspunsul Casei de Pensii Sectorială a M.A.I. la solicitarea Asociatiei

Pentru guvernanții abuzivi și anumiți judecători care spun ca dreptul la ajutoare după ieșirea la ... Read more

Postarea anterioara
recurs în interesul legii

Curtea de Apel Suceava - Sesizarea ICCJ cu recurs în interesul legii pentru ajutoarele salariale neacordate militarilor după anul 2010

Curtea de Apel Suceava - Sesizarea ICCJ cu recurs în interesul legii pentru ajutoarele salariale ... Read more

Check Also

ipj_suceava

IPJ Suceava se situeaza la polul opus fata de IPJ Botosani, desi sunt vecini de judet si au aceeasi Curte de Apel

      Dupa ce ne-am petrecut vreo 30 de ani in structuri de APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ. ȘI …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *