Home / Donati & Sponsorizari / Direcționează 2% pentru proiectele noastre
DIRECȚIONEAZĂ 2% PENTRU PROIECTELE NOASTRE

Direcționează 2% pentru proiectele noastre

Termenul pentru depunerea declaratiilor este 25 mai 2018

Persoanele fizice care vor să doneze  2% din impozit trebuie să meargă personal la ANAF să depună Formularul 230 pe care il poate descarca de mai jos.

Prin intermediul prevederilor din Codul Fiscal, orice contribuabil poate direcționa 2% din impozitul anual pe venit către o organizație non-profit. Suma nu reprezintă o donație sau o sponsorizare, ci este o parte a impozitului deja achitat care poate fi direcționat către Asociatia pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetatenilor – ARDCC.

Descarcă de mai jos formularul potrivit în funcție de sursa de venit și depune-l până pe 25 mai 2018 la administrația fiscală de care aparții. Datele asociației sunt deja completate, mai trebuie completate doar datele contribuabilului și semnătura.

Vă mulțumim!

Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv.

Declarația 200 privind veniturile realizate din România – pentru cei cu venituri din alte surse, adica:

Activități independente;

Cedarea folosinței bunurilor mobile si imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal;

Activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;

Câștiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
Câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

NOTĂ: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate să depună Declarația 200, chiar dacă nu doresc redirecționarea celor 2% din impozit.

Asociatia pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetatenilor – ARDCC, beneficiază de prevederea 2% din Legea 571/2003 !

Prin această lege, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze către noi 2% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin descărcarea și completarea formularului de mai jos.

Redirectionarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv.

Completarea Formularului 230:

Contribuabilul își scrie datele de identificare la punctul I, semnează/datează documentul și îl depune direct la registratura organului fiscal de care aparține sau îl expediază prin scrisoare recomandată.

Pentru sprijin în completarea formularelor sau detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați la numarul de telefon 0757.017.018 sau prin mail la adresa office@ardcc.ro

Dati clik pe imagine pentru a descarca formularul corespunzator

 

PE SCURT:

PASUL 1

Descarca unul dintre formularele precompletate cu datele asociatiei noastre, in functie de tipul de venit pe care l-ai avut anul trecut (pensionar sau salariat) :

PASUL 2

Completeaza-l cu datele tale personale si semnatura.

Restul rubricilor nu trebuie completate.

PASUL 3

Depune formularul sau trimite-l prin posta cu scrisoare recomandata la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Vă mulțumim!

Adresele sunt aici: ADRESE ADMINISTRATII

sau, daca ai adunat mai multe declaratii, ni le poti trimite noua prin posta si le distribuim noi. Adresa este:

Asociatia pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetatenilor – ARDCC

Str. Bazarului, nr. 2,

Costinesti, Jud. Constanta,

cod postal: 907090

 

Termenul pentru depunerea declaratiilor este 25 mai 2018, dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. Donatorii, in caz ca doresc, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

 

 

Donații prin transfer  bancar:

Asociatia pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetatenilor – ARDCC

Codul de identificare fiscală – CIF:  37068609

Cont LEI: RO16RZBR0000060019235593

Raiffeisen Bank – Agentia Eforie Nord

Pentru confirmarea primirii sumei vă rugăm să ne scrieți la office@ardcc.ro

Următoarea postare
SPONSORIZEAZA

Sponsorizeaza !

Aspecte juridice ale sponsorizarii In conditiile legii 32/1994 actualizata, sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu ... Read more

Postarea anterioara
adevar sau minciuna

Adevar sau Minciuna ?

ASOCIATIA PENTRU RESPECTAREA DREPTURILOR SI CONSILIEREA CETATENILOR - ARDCC lanseaza PROGRAMUL   Reclamele, afirmatiile publice ale profesionistilor: ... Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *