Saturday , 19 September 2020

Actiune Legea 152 din 2017 model orientativ – ARDCC

PRECIZARI  PE SPETA

 1. Am optat pentru postarea modelului de actiune, in mod oficial, pe site Asociația pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetațenilor – ARDCC –, tocmai pentru a nu exista intoxicari, deformari rau intentionate a acestui model de actiune, suspiciuni de publicitate a vreunei persoane (avocat, consilier,etc)
 2. Acest model de actiune este perfectibil, mai ales in functie de situatia juridica a fiecarui reclamant . Este un model orientativ si nu garanteaza succesul in instanta, mai ales ca se cunoaste practica neunitara in ce ii priveste pe militari si politisti, activi sau in rezerva, cu ocazia altor spete. Nimeni nu este obligat sau instigat sa faca demersuri pe care nu le doreste .
 3. Recomandarea noastra este sa apelati la servicii de consiliere asistenta juridica de specialitate (avocati din zona in care va aflati), mai ales daca nu aveti cunostinte juridice, ca sa nu va hazardati in instanta si ca sa va puteti valorifica la maximum posibil, sansa de a va majora cuantumul pensiei, prin aplicarea prevederilor legale pe aceasta speta .
 4. Este foarte important ca judecatorul, sa intre in posesia dosarului administrativ al reclamantului, privind pensia militara de stat si sa constate/verifice daca reclamantul a beneficiat sau nu de prevederile legale privind calculul/actualizarea cuantumului pensiei.
 5. Acțiunea se depune la tribunalul de domiciliu al reclamantului, cel mentionat in cartea de identitate.
 6. Acțiunea se depune direct la tribunal sau, mai preferabil, prin Poșta Română cu confirmare de primire. Important este ca pe plic, să aibă ștampila cel târziu data de 14 septembrie 2020 .  Actiunea este in termen daca este in termen  data de pe stampila postei . Aveti timp suficient (5zile) sa dezbateti in grupuri, sa analizati si sa va stabiliti strategia de urmat pe aceasta speta.
 7. In plic se pun doar 2 dosare identice . Unul pentru comunicare către Casa Sectorială de Pensii a M.A.I. si un dosar pentru instanta de judecata .
 8. Este suficient ca fiecare dosar sa fie prins cu o agrafa . Nu capsati ! . Nu perforati !
 9. La dosar se ataseaza numai documente in copie xerox . Veti scrie pe fiecare document xeroxat CONFORM CU ORIGINALUL si semnati !
 10. Este foarte important sa nu uitati sa semnati actiunea !
 11. Acesta este un model orientativ de actiune. Actiunea a fost astfel concepută, dupa procesul castigat la Constanta, de catre colonel(r) Beteringhe Dănuț, încât să fie cât mai puțin de modificat, adaptat, personalizat, în raport cu situația juridică a fiecărui militar rezervist-fost polițist.
 12. Primul capat de cerere este recomandat în special pentru cei care au fost numai militari în structurile de poliție, dar este valabil pentru toti cei care au trecut in rezerva pana la data de 30 iunie 2017, inclusiv pentru militarii de la MApN, etc care au fost omisi cu sporul de 15%.
 13. Deci, acest model de actiune il pot completa toti cei care au trecut in rezerva pana la data de 30 IUNIE 2017.
 14. Cei care au trecut in rezerva in perioada 30.06-15.09.2017, vor scoate din acest model de actiune primul punct al cererii cu motivarea aferenta, iar punctul numarul 2 al cererii, va devenii numarul 1. Se va da astfel o noua numerotare a capetelor de cerere. Deci, aceasta categorie va cere in exclusivitate sporul de 10%.
 15. Cei care au trecut in rezerva inainte de 30 iunie 2017, pot face 2 actiuni . Una care se refera la primul punct din cerere (15%)  si una care se refera la a 2-lea punct din cerere (10%) sau se lasa modelul de cerere asa cum este postat.
 16. Pentru mai multa eficienta, recomandam sa se faca grupuri personalizate d.p.d.v. juridic
 17. – grup reprezentat de cei care au trecut rezerva anterior anului 2002 si care toata viata au avut numai statut militar in politie.
 18. – grup reprezentat de cei care au trecut in rezerva in perioada 2002- 30.06.2017
 19. – grup reprezentat de cei care au trecut in rezerva in perioada 30.06.2017-15.09.2017
 20. Au fost întrebări de genul ….dacă dau în judecată pe aceasta speta și cei care au trecut în rezervă după data de 1 octombrie 2017 ?

In opinia noastră, aceștia nu au motiv să dea în judecată, datorită faptului că au beneficiat ca și cadre active de creșterile salariale cu 10% , prevăzute de Legea 152/2017 modificata prin OUG 56/2017 și în consecință, se presupune ca aceste creșteri salariale, au fost cuprinse în baza de calcul a pensiilor lor.

 1. Vor exista anumiți răuvoitori, putini la numar, inclusiv dintre cei care fac parte din grupurile militare și de poliție de pe grupurile de socializare, care vor analiza până și numărul de virgule al acțiunii și își vor exprima opinii contrare, vor incerca sa descurajeze initiarea de actiuni, sa manipuleze, sa ironizeze asa cum ne-au obisnuit. Important este sa indrazniti si sa va cereti drepturile ! Discriminarea este vadita !  In anul 2017 s-a majorat numai unor pensionari militari rezervisti cuantumul pensiei, iar celorlalti li s-a dat teapa !
 2. Din experienta postarii Modelului de cerere catre Casa de Pensii a MAI , va precizam ca nu trebuie sa trimiteti acte, documente, pe e-mail sau prin posta, asa cum au facut unii, nici la Cabinet de Avocat Beteringhe Dănuț (care nu mai are timp pt. alti clienti), nici la Asociația pentru Respectarea Drepturilor si Consilierea Cetațenilor – ARDCC –. Este problema fiecaruia, sa si-o gestioneaza asa cum doreste !
 3. Nu intram in prea multe amanunte tehnice, dar precizam ca in anul 2017, prin OUG 56 /2017, legiuitorul a vrut sa elimine o discrimnare a politistilor activi, in raport cu militarii activi .

Aceasta eliminare a discriminarii s-a realizat !

In schimb, au ramas discriminati negativ militarii rezervisti proveniti din structurile de politie, penitenciare, cat si unii militari rezervisti ( MApN, etc), care au fost omisi a li se aplica sporul de 15% la cuantumul pensiei lor, etc

Aceasta situatie juridica discriminatorie, s-a datorat unor politruci, care au umilit toate structurile militare si de politie, prin vestita OUG nr. 59/2017, prin care s-au inghetat cresterile cuantumului pensiei (raportat la cresterile cadrelor active), cu exceptia indicelui de inflatie. Atunci cand zeflemista LOV, spunea cu satisfactie psiho-erotica la TV … „Vor vedea ei, coloneii, in toamna (15.09.2017), ce surpriza ii asteapta ! ” , de unde rezulta ca totul a fost premeditat si ne-a afectat pe toti, militari sau politisti, indiferent de grad sau functie. Aceeasi tupeista LOV, se dadea lovita la TV, ca a primit amenda de la politistii, de la rutiera . Am prezentat aceasta situatie, pentru necunoscatori, ca sa stim cu totii de unde ni se trage.  Ulterior si ceilalti guvernanti, de alte culori politice, s-au complacut si ei , in continuarea umilirii militarilor si politistilor romani.

 1. Cu siguranta, mai avem precizari de facut cu privire la aceasta speta.
 2. Nu e timp de pierdut in aceasta faza, pentru ca timpul e scurt pana pe 14 sept 2020 inclusiv .        E bine ca practica judiciara favorabila pe aceasta speta, sa ne fie adusa la cunostinta, pentru a o generaliza  si a o aduce la cunostinta celor interesati .

Dorim tuturor politistilor si militarilor, in rezerva sau activi, sa aiba succes si sanatate maxima !

Pentru reclamantii care, nu au primit raspuns scris de la Casa Sectoriala de Pensii a MAI sau nu au depus cerere pana acum catre CSP, in acest sens si avand in vedere termenul foarte scurt, pana luni 14.09.2020, le recomandam sa anexeze la Cererea de chemare in judecata precizata si acest Comunicat al CSP , din care rezulta refuzul actualizarii pensiei pentru fostii politisti .

Accesati linkul de mai jos pentru a descarca modelul orientativ de actiune

Actiune Legea 152 din 2017 model ARDCC .doc

Comunicat CSP a MAI _actualizare pensie.pdf

NOTE PENSIE .pdf

Următoarea postare

In interesul militarilor si politistilor rezervisti, cat si al cadrelor active care urmeaza sa treaca in rezerva - Semnul Onorific”, Ordinul Militar (OMM)

In interesul militarilor si politistilor rezervisti, cat si al cadrelor active care urmeaza sa treaca ... Read more

Postarea anterioara
acordarea ajutoarelor pentru militari si politisti la trecerea in rezerva

ACORDAREA AJUTOARELOR PENTRU MILITARI SI POLITISTI LA TRECEREA IN REZERVA

CATRE , Presedintia Romaniei, C.S.A.T., Guvernul Romaniei, Senat, Camera Deputatilor, Ministru MAI, MApN Propunerea Asociatiei ... Read more

Check Also

ipj_suceava

IPJ Suceava se situeaza la polul opus fata de IPJ Botosani, desi sunt vecini de judet si au aceeasi Curte de Apel

      Dupa ce ne-am petrecut vreo 30 de ani in structuri de APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ. ȘI …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *